28 Ağustos 2015 Cuma

Sebzeli Makarna Salatası

Yaz aylarında sofralarında farklı lezzetleri arayanlar için harika bir tarif olan sebzeli makarna salatası malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin.


Malzemeler;

- 1 Paket makarna (Spagetti hariç)
- 10 Adet enginar kalbi
- 10  Adet kuşkonmaz
- 3 Adet köz kımızı biber
- ½ Su bardağı siyah zeytin ( çekirdeksiz )
- 1 su bardağı bezelye
- 10 adet kornişon turşusu

Sosu için;
- ½  su bardağı zeytinyağı
- 3 Diş sarımsak
- 10-12  Adet kurutulmuş domates
- 1-2 Yemek kaşığı makarna suyu
- Bir avuç taze nane
- Tuz-karabiber

Hazırlanışı;

         İlk işimiz; makarnalarımızı haşlamak olacağı için, su dolu bir tencereye bol tuz koyarak makarnalarımızı kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynadıktan sonra makarnaları 8-10 dakika aldante denen kıvama gelene kadar pişiriyoruz ve süzdürüp soğumaya bırakıyoruz.

         Kullanacağımız sebzeler maddi açıdan bazı bütçelere fazla gelebilir. Bu durumda endişe etmeden evinizde bulunan sebzeleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tavada hafif soteleyerek kabak, havuç, brokoli, karnıbahar ..vb kullanmaktan çekinmemenizi öneririm. Her zaman ki gibi mutfağınızın şefi sizsiniz :)

        Ayrı bir tencerede enginar kalbi, kuşkunmaz ve bezelyeyi haşlıyoruz. Lezzetli sebzeler ile donatacağımız sebzeli makarna salatamızda tüm sebzelerin tadını ayrı ayrı alabilmek için iri iri doğrama işlemi uyguluyoruz. Haşlanan enginar kalbi, kuşkonmaz ve bezelye soğuduktan sonra köz biber, siyah zeytin ve kornişonu da doğrayarak tüm sebzeleri makarna ile karıştırıyoruz.

        En son olarak mutfak robotunda sebzeli makarna salatamızın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi parçalıyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosumuzun içine ince ince doğradığımız kurutulmuş domatesleri ve iki yemek kaşığı kadar makarnanın haşlama suyundan ekleyerek sebzeli makarna salatamız ile birleştiriyoruz. Son olarak iri parçalar halinde taze naneyi de sebzeli makarna salatamıza ekleyerek soğuk olarak servise sunuyoruz.

Önce ellerinize sağlık,sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- Tarifte bulunan sebzeler yerine; evinizde bulunan sebzeleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tavada hafif soteleyerek kabak, havuç, brokoli, karnıbahar ..vb rahatlıkla kullanabilirsiniz.
- Hazırladığımı sebzeli makarna salatamızı soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Sebzeli Makarna Salatası
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...