11 Ağustos 2015 Salı

Çikolatalı Mini Pancake Pasta

               İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde, isterseniz özel günlerinizde veya tatlı krizlerinde mükemmel çözüm; çikolatalı mini pancake pastamız sizler ile tanışmak için sabırsızlanıyor. Bir çok varyasyona sahip olan pancake; bu sefer çok sevdiğimiz nutella ile birleşerek soframızda yerini alıyor. Çikolatalı mini pancake pastamızın malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!


Malzemeler;
Malzeme listemize size kolaylık olması adına iki ana başlıkta aşağıdaki şekilde topladım.

Pancake hamuru için;
- 2 Adet yumurta
- 1-2 Yemek kaşığı şeker
- 2 Çay bardağı süt
- 1/2 Çay bardağı sıvı yağ
- 3 Çay bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 2 Yemek kaşığı nutella

Dolgu kreması için;
- 1 Yemek kaşığı nişasta
- 1 Yemek kaşığı un
- 4 Çay bardağı süt
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Paket vanilya
- 1 Çay bardağı şeker
- 1/2 Yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı;

         İlk işimiz; çikolatalı mini pancake pastamız için dolgu kremasını soğumaya bırakırken zamandan tasarruf etmek için hazırlamak olacaktır. Derin bir tencerede hazırlayacağımız dolgu kreması için kullanacağımız sütten bir çay bardağı kadar ayırıp nişasta ve unu bu süt içinde homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Derin bir tencereye kalan sütü ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Kaynama noktasına gelmeden yumurtanın sarısını yavasça ekliyoruz. Buradaki en önemli nokta yumurtanın pişmemesidir. Bu nedenle yavaş yavaş eklemek dolgu kreması kıvamı ve tadı için çok önemlidir. Bu uygulamayı ısınmış sütten bir kaşık yardımıyla az miktarda alarak yumurtayı başka bir yerde sos ile karıştırıp daha sonra tenceredeki diğer sos ile birleştireilirsiniz. Daha sonra önce içine homojen kıvama gelen un ve nişastayı yavaş yavaş tenceredeki sos ekliyoruz. Hazırladığımız bu dolgu kreması içine vanilya ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilir, pasta ve kekleriniz için dolgu kreması olarak kullanabilirsiniz. Son olarak tereyağını ekleyerek dolgu kremamızı soğuma işlemi için kenarı alıyoruz. Daha önce tarifini sizler ile paylaştığım Kolay Tatlı ve Kedi Dili Bisküvili Pasta için de benzer bir dolgu kreması hazırlamıştık. Kolay Tatlıya ve Kedi Dili Bisküvili Pastaya buradan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Dolgu kremamız soğurken çikolatalı mini pancake pastamız için pancake harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Derin bir kap içine yumurta ve şekeri alıp, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Süt, un, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao ve son olarak nutella eklenerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Yüksek ısıda ısttığımız teflon veya pancake tavamızda küçük kepçe veya büyük yemek kaşığı ile dökülerek arkalı önlü pişirilir. Pancakelerin yapışmaması için az miktarda tavayı yağlayabilirsiniz. Pancakenin diğer tarafını çevirmeden önce ideal pişme oranında olması için; pancake hamurunun üstte kalan bölümünün göz göz olması yeterli olacaktır. Pancake harcımız bitene kadar bu işlemi yapmaya devam ediyoruz. Pişmiş pancakeleri üst üste koyarsanız daha geç soğuyacaktır.

Tüm pancakelerimiz hazır olduktan sonra işin en keyifli kısmı olan çikolatalı mini pancake pastamızı süsleme işine geçiyoruz. Sunum ve süslemede özgürsünüz. Arzu ederseniz bir adet pancake, üzerine dolgu kreması ekleyerek kat kat bir pasta yapıp, aralarına istediğiniz meyveleri ekleyebilir ve son olarak benmani usulü eritilmiş çikolata ile taçlandırabilirsiniz. Farklı görünümler için her pancake içine dolgu kreması ve meyve ekleyip bir kürdan yardımı ile yatay duruma getirebilir, istediğiniz meyveler ile keyifle süsleyebilirsiniz.

Arzu ederseniz kakao ve nutella koymadan da bu tarifi yapabilirsiniz. Böylelikle sade pancakeler elde etmiş olursunuz. Dolgu kremasını hazırlamaya üşenirseniz; krem şanti veya sadece nutella, bal, reçel..vb ile servis yapabilirsiniz.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun!

Önemli Notlar;
- Dolgu kremasının içine ekleyeceğimiz un ve nişastayı tencereye eklemeden önce tarif edildiği şekilde homojen kıvama getirmek önemli bir püf noktadır. Bu uygulamayı yapmadığınız takdirde sıcak ile bileşen katı malzemeler topak haline gelebilir.
- Dolgu kreması içine ekleyeceğimiz yumurtanın pişmemesi kıvam ve lezzet açısından çok önemlidir. Bu nedenle tarif edildiği şekilde dolgu kremasına eklemenizi önemle tavsiye ederim.
- Hazırlanan bu krema temel krema olup; pasta ve keklerinizde rahatlıkla kullabilirsiniz.
- Kakao ve nutella koymadan da bu tarifi yapabilirsiniz. Böylelikle sade pancakeler elde etmiş olursunuz.
- Dolgu kremasını hazırlamaya üşenirseniz; krem şanti veya sadece nutella, bal, reçel..vb ile servis yapabilirsiniz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Çikolatalı Mini Pancake Pasta
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...