21 Eylül 2015 Pazartesi

Karadutlu Gazoz

Tatlandırıcı katmadan, sağlık bir şekilde hazırlayabileceğimiz ve çocuklarınıza güvenle içirebileceğiniz karadutlu gazoz malzemeleri ve hazırlığı için hepinize kolay gelsin!


Malzemeler;

- 250 gr. karadut (böğütlen, vişne, ahudu ..vb meyveleri de kullanabilirsiniz)
- ½ su bardağı su
- ½ adet limon suyu
- 1 lt gazoz
- Buz

Hazırlanışı;

İlk olarak karadutları güzelce yıkayıp saplarını temizliyoruz. Eğer karadut yerine böğütlen, ahududu kullanacaksanız aynı işlemi onlar için de uyguluyoruz. Mayhoş bir tat için vişne tercih ederseniz çekirdeklerini çıkartarak pişmeye hazır hale getiriyoruz. Derin bir tencereye karadutları, suyu ve limonun suyunu ekleyerek meyveler hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 5/7 dakika pişiriyoruz. Daha sonra el blenderından geçirip, süzerek soğumaya bırakıyoruz. Karışım soğuduktan sonra gazoz ile karıştırıp, buz ile servise sunabilirsiniz.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli noktalar;
- Oldukça serinletici bu gazoz tarifini farklı meyveler ile denemekten çekinmeyin. Vişne, çileki, ahududu, böğütlen, şeftali.. vb.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Karadutlu Gazoz
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...