12 Ağustos 2015 Çarşamba

Çikolatalı Cupcake

                  En sevilen, mini mini lezzetler, enfes süslenmeleri ile çikolatalı cupacake malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!


Malzemeler;

        Yine sizlere kolaylık olması adına çikolatalı cupcake malzemelerini üç ana başlık altında aşağıdaki şekilde topladım.

Kek için; (Yaklaşık 12-14 adet çikolatalı cupcake için)
- 3 Adet yumurta
- 1,5 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı yoğurt
- 2 Su bardağı un
- 1 Su bardağı kakao
- 1 Saket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 1 tutam karbonat

Dolgu Kreması için;
- 160 gr. tereyağı
- 500 gr. pudra şekeri
- 60 ml. süt
- 2-3 yemek kaşığı çilek püresi

Çikolatalı çilekler için; - 10-15 adet çilek
- 150-200 gr. bitter veya sütlü çikolata

Hazırlanışı;

        Öncelike çikolatalı cupcakemizin kek kısmını hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Her zaman ki gibi şeker eriyene kadar bu işleme devam ediyoruz. Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Diğer bütün malzemeleri de ekledikten sonra mikser veya karıştırıcı ile vedalaşıp kekimizin hava kabarcıklarını yok olmaması için spatuladan yardım alarak, alttan yukarı doğru karıştırmaya devam ediyoruz.

Muffin tepsisi veya muffin renkli kağıtlara hazırladığımız çikolatalı cupcake harcımızı eşit oranda paylaştırıyoruz. Bu paylaştırma işlemini yaparken kalıpların sadece yarısına veya yarısından biraz daha az olarak pay etmeye çalışısın. Ağzına kadar doldurmanız pişerken cupcakelerin kabararak kalıptan taşmasına neden olacaktır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kürdan batırarak rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Çikolatalı cupcake fırında pişerken üzerine süsleme yapacağımız kremamıza hazırlamaya başlıyoruz. Tereyağı ve pudra şekerini tereyağı tamamen eriyinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt ve çilek püresini ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Köpük kıvamına geldikten sonra çikolatalı cupcakeler fırından çıkana kadar dolapta dinlendiriyoruz. Malzeme listesinde görünen dolgu kremamız orjinal cupcake dolgu kremasıdır. Dolgu kreması hazırlanırken içine eklediğimiz pudra şekeri kremanın kıvamını verirken aynı zamanda fazla şekerli olmasına da neden oluyor. Pudra şekeri miktardan az eklendiğinde de istediğimiz kıvamda olmuyor. Bu nedenle hazırladığımız ve tarifini verdiğimiz dolgu kreması damak tadınız için çok tatlı gelirse; krem şanti hazırlaya birilir, içine yine istediğiniz meyvenin püresini ekleyerek daha hafif bir dolgu kreması elde edebilirsiniz.

Çikolatalı cupcakelerimiz soğuduktan sonra en zevkli kısım olan süsleme ve sunma aşamasına keyifle geçebiriz. Bu keyif için öncelikle çikolatalı çileklerimizi hazırlamaya başlıyoruz. Çilekleri 30 dakika kadar derin dondurucuya koyup iyice soğumasını sağlıyoruz. Daha sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırarak donmasını bekliyoruz. Hangi cupcake yaparsanız yapın süsleme için yıldız uçlı sıkma torması kullanmanızı tavsiye ederim. Göze oldukça hoş görünmesini sağlıyor. Çikolatalı cupcakelerin üzerine yıldız uçlu sıkma torbasına alarak dolgu kremasını arzu ettiğiniz şekilde hazırlıyoruz. Çikolatalı cupcakeleri servis ederken hazırladığımız çikolata kaplı çilekleri tabaklara koymayı unutmayın!

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- Bütün malzemeleri de ekledikten sonra mikser veya karıştırıcı ile vedalaşıp kekimizin hava kabarcıklarını yok olmaması için spatuladan yardım alarak, alttan yukarı doğru karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hazırladığımız çikolatalı cupcake harcımını kalıplara aktarırken, ağzına kadar doldurmanız pişerken cupcakelerin kabararak kalıptan taşmasına neden olacaktır.
- Malzeme listesinde görünen dolgu kremamız orjinal cupcake dolgu kremasıdır. Dolgu kreması hazırlanırken içine eklediğimiz pudra şekeri kremanın kıvamını verirken aynı zamanda fazla şekerli olmasına da neden oluyor. Pudra şekeri miktardan az eklendiğinde de istediğimiz kıvamda olmuyor. Bu nedenle hazırladığımız ve tarifini verdiğimiz dolgu kreması damak tadınız için çok tatlı gelirse; krem şanti hazırlaya birilir, içine yine istediğiniz meyvenin püresini ekleyerek daha hafif bir dolgu kreması elde edebilirsiniz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Çikolatalı Cupcake
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...