14 Eylül 2015 Pazartesi

Islak Kek

               Her evin baş tacı, sevgili çocukların vaz geçilmezi, biz hanımların diyet bozma nedeni, beylerin kalplerine giden yolu; ıslak kek malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin :)

Malzemeler;

Hazırlık aşamasının daha kolay olması için malzeme listemizi iki ana başlık altında aşağıdaki gibi topladım.

Kek için;
- 4 Yumurta
- 3 Çay bardağı şeker
- 2 Çay bardağı sıvı yağ
- 2 Çay bardağı süt
- 3 Yemek kaşığı kakao
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 4 Çay bardağı un (kek harcının durumuna göre 1 veya 2 yemek kaşığı kadar ekleyebilirsiniz)

Sos için;
- 4 Çay bardağı süt
- 3/4 Yemek kaşığı kakao
- 2/3 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 2/3 Yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı;

          İlk olarak derin bir karıştırma kabında yumurtalar ile şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilyayı karışımıza ekleyerek güzelce karışmasını sağlıyoruz. Son olarak azar azar unu ilave edip kek harcımızı pişirmek üzere kalıbımıza alıyoruz. Sosu sonradan dökülen bir kek yapacağımız için çok derin olmayan yuvarlak veya kare borcamları bu tarifte kolaylıkla kullanabilirsiniz. Borcamı hafif yağladıktan sonra 160-170 dreecede önceden ısıtılmış fırında yaklarık 30 dakika kadar pişirmeye bırakıyoruz. Fırınınızın özelliği gereği daha çabuk pişme olasılığını göz önünde bulundurarak 20 dakidan sonra kekinizi pişene kadar kontrol etmenizi öneririm.

          Islak kekimiz pişerken tencerede sosumuzu hazılamaya başlıyoruz. Süt, kakao, sıvı yağ ve şekeri tencere kısık ateşte kaynama derecesine gelen kadar pişiriyoruz.

          Son olarak fırından çıkarttığımız kekimizi kürdan yardımıyla üzerine delikler açıyoruz. Bu işlemi fırından çıkartır çıkartmanız yapmanız kekin sosun tamamını çekmesine yardımcı olacaktır. Daha sonra hazırladığımız sos kekimizin üzerine döküyoruz ve dolapta 3-4 saat dinlendirme bırakıyoruz. Servis yaparken her zamanki gibi kuruyemişler ve taze meyveleri kullanmaktan çekinmeyin.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- Hangi keki hazırlarsak hazırlayalım yumurta ile şekerin tam karışmasına, şekerin yumartalar içinde erimesine her zaman özen göstermenizi tavsiye ederim. Krema kıvamına yakın homojen olan yumurta ve şeker karışımı kekinizin her zaman daha fazla kabarmasına neden olacaktır.
- Fırından çıkartır çıkartır çıkartmaz kekimiz henüz sıcakken kürdan yardımıyla delikleri açıp, ılık sosu sıcak kekimizin üzerine döküyoruz ki kekimiz tüm sosu rahatlıkla çekebilsin.        

Paylaş

Benzer Yayınlar

Islak Kek
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...