16 Eylül 2015 Çarşamba

Mantar Çorbası

             Leziz ve mantar severlerin vaz geçilmezi; mantar çorbası malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin :)


Malzemeler;

- 500 gr. kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 4 su bardağı soğuk su
- 2/3 dal dereotu
- Tuz & Karabiber

Hazırlanışı;

      Öncelikle mantarları güzelce yıkayıp istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Ben, mantar çorbası için ben ince dilimler halinde kesmeyi seviyorum.
        Derin bir tencere tereyağını eritip doğradığımız mantarları ekleyerek soteliyoruz. Ezilmiş sarımsağı ve unu ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra suyunu ekleyerek çorbamızı pişirmeye devam ediyoruz. Çorbamızın suyunu eklerken her zaman ki gibi yavaş yavaş ekleyerek devam ediyoruz. Bu sayede kavrulmuş un topaklanmayacaktır. Çorbamınız kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz.
        Ocaktan almadan önce krema, tuz ve karabiber ekliyoruz. Servis yaparken çorbamızın üzerine sotelenmiş mantar ve kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun!

Önemli Noktalar;
- Çorbamızın suyunu eklerken her zaman ki gibi yavaş yavaş ekleyerek devam ediyoruz. Bu sayede kavrulmuş un topaklanmayacaktır

Paylaş

Benzer Yayınlar

Mantar Çorbası
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...