16 Eylül 2015 Çarşamba

Balkabağı Çorbası

         Alternatif bir tat olan balkabağınından harika, lezzetli ve özellikle çocuklar için çok faydalı bir çorba olan balkabağı çorbası malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin :)


Malzemeler;

- 750 gr. Balkabağı
- 1 Büyük adet kuru soğan
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı tavuk veya sebze suyu (veya karıştırabilirsiniz)
- 1 Adet patates
- 2 Yemek kaşığı krema
- Tuz & Karabiber
- 1/3 muskatın rendesi (alternatif ve baskın bir tatdır, bulamazsanız kullanmayabilirsiniz)
- 1 Adet yıldız anason (alternatif ve baskın bir tatdır, bulamazsanız kullanmayabilirsiniz)

Hazırlanışı;

           Öncelikle balkabağının çekirdeklerini çıkartıp kabuğunu soyuyoruz ve iri parçalar halinde doğruypruz. Daha sonra soğan ve patatesi de iri parçalar halinde doğrayıp tereyağında 1-2 dakika kadar soteliyoruz. Çorbamızın suyunu, yıldız anasonu, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ekleyerek balkabağı çorbamızı pişiriyoruz. İçine eklediğiniz sebzeler piştikten sonra yıldız anasonu içinden çıkartıp el blendırından geçiriyoruz. Son olarak iki yemek kaşığı kremayı ekleyerek çorbayı karıştırın. Azru ederseniz üzerine küçük bir kaşık krema koyarak servis edebilirsiniz.

Önce elinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- El blendırından geçirmeden önce yıldız anasonu çorbanın içinden çıkartmayı unutmayın lütfen. Aksi halde baskın tadından ötürü çorbanız acılaşacaktır.
- Muskat balkabağına çok yakışıyor, baskın bir tadı olması nedeniyle damak zevkinize çorba içine ekleyeceğiniz miktarı ayarlayabilirsiniz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Balkabağı Çorbası
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...