Malzemeler;
- 10 Adet tost ekmeği (sade, kepekli, çavdarlı, tam tahıllı..vb)
- 200 gr. peynir (veya arzu ettiğiniz börek içi harcı)
- Maydanoz (İseğe bağlı)
- 2 Adet yumurta
- Galeta unu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı;
Öncelikle tost ekmeklerinin kenarlarını kesip, ekmekleri merdane ile teker teker inceltiyoruz. Daha sonra içine eklemek istediğiniz börek harcını hazırlayoruz ve rulo yaparak ekmekleri kapatıyoruz. Bu tarifimimde dil peyniri kullandım. Dilerseniz kıymalı, patatesli veya sebzeli sevdiğiniz börek harçlarından da hazırlayabilirsiniz. Rulo yaptığımımız tost ekmeğinden böreklerimizi çırptığımız yumarta içine daha sonra da galeta ununa batırarak kızgın yağda pembeleşene kadar kızarmasını sağlıyoruz. Sunarken üzerine taze kekik veya taze nane yapraklarından yararlanabilir, tabağınıza söğüş domates ve salatalık ile zenginleştire bilirsiniz.
Önce afiyet olsun, sonra ellerinize sağlık :)
Önemli Noktalar;
- Tost ekmelerini mutlaka merdane ile inceltme işlemini yapmalısınız ki, içine malzemeleri koyduktan sonra sarabilin.
- Tost ekmeği tuzsuz olduğu için tuz takviyesi yapabilirsiniz.
- Galeta unu kullanmadan da yapabilirsiniz.
- İç harcını zevkinize göre veya evde olan malzemeleriniz ile istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
- Kızrtırken dağılmaması için kürdandan yardım alabilirsiniz.
- Kullanacağınız tost ekmeğinin sayısını kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz. Her dilim ekmekten bir adet tost ekmeğinden börek elde edersiniz.
Paylaş
Tost Ekmeğinden Börek
4/
5
Oleh
Unknown