Mutlaka evinizin ve mutfağınızın
vaz geçilmezlerinden olacağını düşündüğüm; lezzetli ve şık bir sunuma sahip
olan browni kurabiye malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin J
Malzemeler;
-
225 gr bitter veya sütlü çikolata- 200 gr parça çikolata
- 50 gr kırık fındık (isteğe bağlı)
- 50 gr tereyağı (yaklaşık 4 yemek kaşığı)
- 2 Çay bardağı un
- ½ paket kabartma tozu (yaklaşık 1 çay kaşığı)
- ½ çay kaşığı tuz (bir tutam kadar)
- 2 Yumurta
- 1 Çay bardağı esmer şeker
- 1 Paket vanilya
Hazırlanışı;
Öcelikle
225 gr çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz. Çikolatalarımız ve
tereyağı ocakta erirken; derin bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu
karıştırıyoruz. Daha sonra başka bir
kapta yumurta, vanilya ve esmer şekeri köpük kıvamına (kabarana) kadar
çırpıyoruz. Benmari usulü eriyen çikolata ve tereyağ ile yumurtalı karışımı karıştırıyoruz.
Çikolata sıcak olacağı için bu işlemi yavaş yavaş yapmanızı tavsiye ederim ki
yumurtalar çikolatanın sıcaklığından ötürü pişmeden karıştırabilelim. Daha
sonra önümüzde bulunan unlu karışım ile çikolatalı karışımı yavaş yavaş
karıştırıp, çikolatalı bir hamur elde ediyoruz. Son olarak parça çikolataları ve kırık fındıkları
ekleyip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsine bir kaşık yardımıyla parça parça
döküyoruz. Kurabiyeler arası mutlaka 1-2 cm boşluk bırakın ki pişerken
birbirine yapışıp şekillerini kaybetmesinler. 160 derecede önceden ısıtılmış
fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin ve ılık servis edin. Arzu ederseniz iki
kurabiye arasına fındık ezmesi, fıstık ezmesi, pasta kreması veya nutella
sürerek servis edebilirsiniz.
Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun!
Önemli noktalar;
- Benmari usulü eriyen çikolata ve tereyağ ile yumurta sarılı kremayı karıştırırken; çikolata sıcak olacağı için bu işlemi yavaş yavaş yapmanızı tavsiye ederim ki yumurtalar çikolatanın sıcaklığından ötürü pişmeden karıştırabilelim.
- Kurabiyeler arası mutlaka 1-2 cm boşluk bırakın ki pişerken birbirine yapışıp şekillerini kaybetmesinler.
Önemli noktalar;
- Benmari usulü eriyen çikolata ve tereyağ ile yumurta sarılı kremayı karıştırırken; çikolata sıcak olacağı için bu işlemi yavaş yavaş yapmanızı tavsiye ederim ki yumurtalar çikolatanın sıcaklığından ötürü pişmeden karıştırabilelim.
- Kurabiyeler arası mutlaka 1-2 cm boşluk bırakın ki pişerken birbirine yapışıp şekillerini kaybetmesinler.
Paylaş
Browni Kurabiye
4/
5
Oleh
Unknown