15 Temmuz 2015 Çarşamba

Çabuk Pizza



Bu pratik ve İtalyan Pizzası hamuru tadında tarifi çok seveceğinizi düşünüyorum. Pratik ve lezzettli bir pizza yapmak için 30 dakika size yeterli olacak. Şimdiden ellerinize sağlık :)

Malzemeler;
- Tortila ekmeği (4'lü paketler halinde satılandan alabilirsiniz)
- Mozerella peyniri (Kaşar peyniri de kullanabilirsiniz)
- 1 adet domates
- Yeşil ve siyah zeytin
- Mantar
- Mısır
- Sosis, Sucuk, Salam
- Fesleğen
- 1 veya 2 diş sarımsak
- Tuz,Karabiber
- Zeytin yağı

***Pizza içeriğinizi nasıl yapmak istiyorsanız malzeme seçim ve oranlarını zevkinize göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Sadece yapacağımız pizza için domates ve peynirin olması daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Hazırlanışı;
Domatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayıp zeytin yağında soteliyoruz. Küçük küçük doğradığımız sarımsakları ve fesleğen yapraklarını ve tuz, karabiber ekliyoruz. Hepsi güzelce sotelnedikten sonra tortila ekmeğine taban sosu olarak sürüyoruz. Sonra üzerine rendelediğimiz mozerella peynirininin yarısını ekliyoruz. Pizza malzemelerinizi nasıl seçerseniz seçin tabanı oluşturmak için önce domates sosunu daha sonra da mozerella peynirini eklemenizi tavsiye ederim. 
Diğer tüm malzemeleri ekliyoruz ve son olarak üzerine kalan mozerella peynirini ekliyoruz. Mozerella peyniri bulamazsanız kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Son olarak 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Servis ederken üzerine zeytin yağı ve fesleğen yapraklarını ekleyebilirsiniz.

Lezziz ve çabuk pizzamız hazır!

Afiyet olsun :)

Paylaş

Benzer Yayınlar

Çabuk Pizza
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...