18 Ağustos 2015 Salı

Unsuz Çikolatalı Kek

             Enfes görüntüsü, şık sunumu ile tabuları yıkan ve pratik bir lezzet olan unsuz çikolatalı kek malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin. Bu arada; ''Unsuz kek olur mu?'' dediğinizi duyar gibiyim. Sorunuzu keyifle cevaplıyorum; oluyor hem de leziz! :)


Malzemeler;

- 200 gr.tereyağ
- 250 gr. bitter veya çikolata
- 4 yumurta
- 1 Su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı;
      
         Unsuz çikolatalı kek için kelepçeli kalıp kullanmanızı önemle tavsiye ediyorum. Un olmayan bir kek harcı harzırlayacağımız için kekimizin dokusu diğer keklerden farklı olacağı için kalıptan çıkartmakta zorluk yaşabilirsiniz.
        
          Öncelikle oda sıcaklığına gelen tereyağını küp küp küçük parçalar halinde doğruyoruz. Daha önce sizler ile paylaştığım Browni Kurabiye tarifinde olduğu gibi derin bir tencerede benmari usulü çikolata ve tereyağını eritiyoruz. Çikolata ve tereyağı erirme işlemine devam ederken; yumartaların beyaz ve sarılarını ayırıp ayrı kaplara alıyoruz. Mikser ile yumurta sarıları ve pudra şekerinin yarısını (bir çay bardağı kadarını) eriyene kadar çırpıp krema kıvamına getiriyoruz.

           Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını ve kalan pudra şekerini (bir çay bardağı kadar) eriyene kadar çırpıp kar kıvamına getiriyoruz. Daha sonra yine Browni Kurabiyede yaptığımız gibi benmari usulü eriyen çikolata ve tereyağ ile yumurta sarılı krema karışımı karıştırıyoruz. Çikolata sıcak olacağı için bu işlemi yavaş yavaş yapmanızı tavsiye ederim ki yumurtalar çikolatanın sıcaklığından ötürü pişmeden karıştırabilelim. Browni Kurabiye tarifine buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

           Hazırladığım yumurta sarılı ve çikolatalı harcı kar haline gelmiş yumurta beyazları ile yavaş yavaş karıştırıyoruz. Yumurta beyazlarının kar halinin sönmemesi için bu işlemi spatula yardımıyla aşağıdan yukarı küçük daireler şeklinde yapmaya özen gösteriyoruz.Tüm harcın birbiri ile karıştığından emin olduktan sonra önceden yağladığımız kelepçeli kalıbına harcı döküp 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-55 dakika üzeri kabuk bağlayana kadar pişirmeye bırakıyoruz. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servise sunabilirsiniz.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun!

Önemli noktalar;
- Kalıp kullanmanızı önemle tavsiye ediyorum. Un olmayan bir kek harcı harzırlayacağımız için kekimizin dokusu diğer keklerden farklı olacağı için kalıptan çıkartmakta zorluk yaşabilirsiniz.
- Benmari usulü eriyen çikolata ve tereyağ ile yumurta sarılı kremayı karıştırırken; çikolata sıcak olacağı için bu işlemi yavaş yavaş yapmanızı tavsiye ederim ki yumurtalar çikolatanın sıcaklığından ötürü pişmeden karıştırabilelim.
- Yumurtaların beyazları ile sarılarının ayrı ayrı çırpılması çok önemlidir. Özellikle yumurta beyazlarının kar haline gelmesine dikkat etmenizi önemle tavsiye ederim. Unsuz bir kek olacağı için kabartma tozu da kullanılmadığından yumurta beyazlarının kar haline gelmesi kekimizi kabartacaktır.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-55 dakika üzeri kabuk bağlayana kadar pişiriyoruz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Unsuz Çikolatalı Kek
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...