Malzemeler;
- 1 Paket yulaflı bisküvi (tercihen yuvarlak olanlardan)
- 2 Paket krem şanti
- 1 Su bardağı süt
- 2 Su bardağı hindistan cevizi
- 2 Yemek kaşığı pudra şekeri
- Pasta şekerlemeleri, kakao veya hindistan cevizi
Hazırlanışı;
Krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile tarifteki gibi hazırlıyoruz. Karıştırma esnasında şantinin katılaşması ve köpük köpük olması bu tarif için çok önemlidir. Şantimiz iyice katılaştıktan sonra yavaş yavaş hindistan cevizi ve pudra şekerini ekliyoruz. Şantinin köpük köpük olan kıvamını kaybetmemek için mikser yerine kaşık veya spatula ile ilerlemenizi tavsiye ederim. Böylelikle istediğimiz kremsi kıvamı bozmamış oluyoruz. Hazırladığımız karışımı yaklaşık 30-45 dk buzdolabında dinlendiyoruz. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak küçük yuvarlaklar hazırlıyoruz. Daha sonra bu yuvarlakları önce süte sonra süsleme malzemesine batırıp, bisküvilerin üzerlerine koyuyoruz. Bu aşamada süsleme şekerlerinin bisküvili tabana bulaşmamasına dikkat ediyoruz, aksi halde karışımımız bisküvilerin üzerine yapılmayacaktır.Tüm karışımı aynı şekilde bisküvilerin üzerine yerleştirdikten sonra 1 saat kadar buz dolabında dinlendirip; afiyetle servis yapıyoruz.
Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)
Önemli Noktalar;
- Karıştırma esnasında şantinin katılaşması ve köpük köpük olması bu tarif için çok önemlidir.
- Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekledikten sonra karıştırma işlemine kaşık veya spatula ile ilerlemenizi tavsiye ederim. Aksi halde krem şantinin köpük köpük hali kaybolabilir.
- Süsleme şekerlerinin bisküvili tabana bulaşmamasına dikkat ediyoruz, aksi halde karışımımız bisküvilerin üzerine yapılmayacaktır.
- Benmari usülü çikolata eriterek puf pastalarımızı batırabiliriz.
Paylaş
Puf Pasta
4/
5
Oleh
Unknown