26 Haziran 2015 Cuma

Mutfak ile Tekrar Barışmanızı Sağlayan En Pratik Bilgiler

 Bir çoğumuzun yemek yapmaktan ve mutfakta vakit geçirmekten keyif aldığını biliyorum. Zira ben de, o bir çoğumuzdan biriyim. Keyifli vakitlerimizi kabusa çeviren ve bizleri mutfak keyfinden mahrum bırakan durumları, aşağıda vereceğim pratik bilgiler ile ortadan kaldıracağınıza eminim.


Hepimizin kolayca uygulayacağı en pratik bilgiler ile mutfağınızla tekrar barışmanız ve keyif almanız umuduyla...

Yapımı kolay ama hiç bir zaman olmayan Turşular için;

1- Turşunuzu yaparken içine ekleyeceğiz bir miktar şeker, turşunuzu daha lezzetli yapacaktır.
2- Turşunuzun çabuk yumuşamaması için kurarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmanızı tavsiye ederim. Sofra tuzuna göre hem daha sağlıklı, hem de yumuşamayan turşularınız olur.
3- Turşunuzun damağınızda aromatik lezzetler bırakması için kereviz sapı ve kişnişten yardım alabilirsiniz.
4- Her ne yaparsak yapalım taze ve ezik olmayan malzemeleri seçmeye özen gösterirseniz dayanıklı ve lezzetli turşular elde edersiniz.
5- turşunuz her hangi bir neden ile küflendiyse; üzerindeki tabakabı süzgeç veya kevgir yardımı ile üzerine kaplayacak kadar zeytin yağı eklerseniz bir daha küflenmeyecektir.

En sevdiğimiz ama kıvamını tutturamadığımız Kekler için;

1- Kek malzemelerinizi oda sıcaklığında olması kekiniz daha çok kabarbamasına neden olur.
2- Pişmiş ve yüksek ısılı kekinizi kalıptan çıkartmandan önce oda sıcaklığına kadar dinlendirmeniz dağılmamasına neden olur.
3- Sabırsızca hemen kalıptan çıkartmak istediğiniz kek için, üzerini bir tabak ile örtüp ters çevirdiğinizde terleme yapacak ve kalıptan daha çabuk çıkacaktır.
4- Kekinizi kalıba dökmeden önce yağlayıp üzerine biraz un eklerseniz kalıba yapışmasını elgellemiş olursunuz.
5- Pişme işlemi biten kekin kabarıklığının yok olmasını istemiyorsanız ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın.
6- Tüm önemlemlere rağmen pişen kekimizde çökmekler olursa pasta kreması hem görüntüsünü hem de tadını değiştirebilirsiniz.
7- Kek malzemesinizin içine ekleyeceğiniz yumaşak margarinin diğer malzemeler ile iyi karışmasına dikkat ederseniz kekiniz daha hafif olacaktır.

Mutfakta Tuz ile gelen pratik çözümler için;

1- Patlıcanları kızartmadan önce tuzlu suda beletirseniz; hem kararmasını hem de daha az yağ çekmesini sağlarsınız.
2- Kötü kokusu ile sevmediğimiz ama her yemek içinde yer almazsa olmazsa olmaz soğanın daha çabuk pembeleşmesi için bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.
3- Kızartma yapacağımız tavanın içindeki yağa bir miktar tuz eklemeniz etrafa yağ sıçramasını engelleyecektir.

Kötü kokusuna rağmen baş tacı Soğan için;

1- Soğanı su dolu bir kap içinde soyarsanız, suyun soğanın acını alması nedeniyle gözleriniz daha az yaşarır.
2- Buz dolabında muhafaza edilen soğan; gözlerimizi yaşartan maddesini etkisiz hale getirecek ve doğrarken gözleriniz daha az yaşarmasına neden olacaktır.arken daha az gözleriniz yaşaracaktır.

Pilav için;

1- Pişmiş pilavınızı ısıtırken benmari usülü ( su buharında ısıtma) ısıtırsanız pilavınız ilk anki lezzet ve tazeliğini korumaya devam edecektir.
2- Pişerken pilavınızın için ekleyeceğiniz 1-2 damla limon suyu pilavınızın renk kaybına uğramamasına neden olur.
3- Tane tane ayrılan, lapa olmayan pilav için beyaz suyu (nişastası) gidene iyice yıkayın.


Bonuslar;

1- Tadına baktığınız yemeğiniz size fazla tuzlu geldiyse, içine bir kaç parça soyulmuş çiğ patates atmanız fazla tuzu almasına neden olur.
2- Kaynar suya batırıp çıkarttığınız domatesler daha çabuk soyulur.
3- Suyun içine koyduğunuzda yumurtalar batıyorsa taze, su üzerinde kalıyorsa bayatlamış demektir.
5- Evinizde haşlama yaptığınız mısırın suyuna tuz atarsanız sertleşmesine neden olursunuz. Bu nedenle daha sonra tuzlayın, evinizde süt mısırlarınız olsun.
7- Her daim köüpüklü ve taze bir kuru kahve için; mutlaka cam veya metal kavanoz kullanın.
8-  Hassas bir yemek olan ciğer kızatmayı; sertleşmemesi için içine bir miktar karbonat ekleyerek pişirebilirsiniz.
9- Yemek masasında akmayan bir tuzluk hepimizin kabusu gibidir. Bu durumdan kurtulmak için tuluğunuzun için bir kaç tane pirinç ekleyebilirsiniz.
10- Daha lezzetli bir börek için, fırına koymadan önce 1 saat kadar dolapta dinlendirin.
11- Biribirine yapışmayan patates kızartması için, soyulmuş patatesleri iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
12- Evde yapılmış, yuşusacık bir pizza için hamura bir miktar patates püresi ekleyebilirsiniz.
13- Fırına vermeden önce böreğin üzerine biraz yoğurt sürmek; böreğinizin daha çok kızarmasına neden olacaktır.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Mutfak ile Tekrar Barışmanızı Sağlayan En Pratik Bilgiler
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...