Hepimizin kolayca uygulayacağı en pratik bilgiler ile mutfağınızla tekrar barışmanız ve keyif almanız umuduyla...
Yapımı kolay ama hiç bir zaman olmayan Turşular için;
1- Turşunuzu yaparken içine ekleyeceğiz bir miktar şeker, turşunuzu daha lezzetli yapacaktır.
2- Turşunuzun çabuk yumuşamaması için kurarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmanızı tavsiye ederim. Sofra tuzuna göre hem daha sağlıklı, hem de yumuşamayan turşularınız olur.
3- Turşunuzun damağınızda aromatik lezzetler bırakması için kereviz sapı ve kişnişten yardım alabilirsiniz.
4- Her ne yaparsak yapalım taze ve ezik olmayan malzemeleri seçmeye özen gösterirseniz dayanıklı ve lezzetli turşular elde edersiniz.
5- turşunuz her hangi bir neden ile küflendiyse; üzerindeki tabakabı süzgeç veya kevgir yardımı ile üzerine kaplayacak kadar zeytin yağı eklerseniz bir daha küflenmeyecektir.
En sevdiğimiz ama kıvamını tutturamadığımız Kekler için;
1- Kek malzemelerinizi oda sıcaklığında olması kekiniz daha çok kabarbamasına neden olur.
2- Pişmiş ve yüksek ısılı kekinizi kalıptan çıkartmandan önce oda sıcaklığına kadar dinlendirmeniz dağılmamasına neden olur.
3- Sabırsızca hemen kalıptan çıkartmak istediğiniz kek için, üzerini bir tabak ile örtüp ters çevirdiğinizde terleme yapacak ve kalıptan daha çabuk çıkacaktır.
4- Kekinizi kalıba dökmeden önce yağlayıp üzerine biraz un eklerseniz kalıba yapışmasını elgellemiş olursunuz.
5- Pişme işlemi biten kekin kabarıklığının yok olmasını istemiyorsanız ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın.
6- Tüm önemlemlere rağmen pişen kekimizde çökmekler olursa pasta kreması hem görüntüsünü hem de tadını değiştirebilirsiniz.
7- Kek malzemesinizin içine ekleyeceğiniz yumaşak margarinin diğer malzemeler ile iyi karışmasına dikkat ederseniz kekiniz daha hafif olacaktır.
Mutfakta Tuz ile gelen pratik çözümler için;
1- Patlıcanları kızartmadan önce tuzlu suda beletirseniz; hem kararmasını hem de daha az yağ çekmesini sağlarsınız.
2- Kötü kokusu ile sevmediğimiz ama her yemek içinde yer almazsa olmazsa olmaz soğanın daha çabuk pembeleşmesi için bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.
3- Kızartma yapacağımız tavanın içindeki yağa bir miktar tuz eklemeniz etrafa yağ sıçramasını engelleyecektir.
Kötü kokusuna rağmen baş tacı Soğan için;
1- Soğanı su dolu bir kap içinde soyarsanız, suyun soğanın acını alması nedeniyle gözleriniz daha az yaşarır.
2- Buz dolabında muhafaza edilen soğan; gözlerimizi yaşartan maddesini etkisiz hale getirecek ve doğrarken gözleriniz daha az yaşarmasına neden olacaktır.arken daha az gözleriniz yaşaracaktır.
Pilav için;
1- Pişmiş pilavınızı ısıtırken benmari usülü ( su buharında ısıtma) ısıtırsanız pilavınız ilk anki lezzet ve tazeliğini korumaya devam edecektir.
2- Pişerken pilavınızın için ekleyeceğiniz 1-2 damla limon suyu pilavınızın renk kaybına uğramamasına neden olur.
3- Tane tane ayrılan, lapa olmayan pilav için beyaz suyu (nişastası) gidene iyice yıkayın.
Bonuslar;
1- Tadına baktığınız yemeğiniz size fazla tuzlu geldiyse, içine bir kaç parça soyulmuş çiğ patates atmanız fazla tuzu almasına neden olur.
2- Kaynar suya batırıp çıkarttığınız domatesler daha çabuk soyulur.
3- Suyun içine koyduğunuzda yumurtalar batıyorsa taze, su üzerinde kalıyorsa bayatlamış demektir.
5- Evinizde haşlama yaptığınız mısırın suyuna tuz atarsanız sertleşmesine neden olursunuz. Bu nedenle daha sonra tuzlayın, evinizde süt mısırlarınız olsun.
7- Her daim köüpüklü ve taze bir kuru kahve için; mutlaka cam veya metal kavanoz kullanın.
8- Hassas bir yemek olan ciğer kızatmayı; sertleşmemesi için içine bir miktar karbonat ekleyerek pişirebilirsiniz.
9- Yemek masasında akmayan bir tuzluk hepimizin kabusu gibidir. Bu durumdan kurtulmak için tuluğunuzun için bir kaç tane pirinç ekleyebilirsiniz.
10- Daha lezzetli bir börek için, fırına koymadan önce 1 saat kadar dolapta dinlendirin.
11- Biribirine yapışmayan patates kızartması için, soyulmuş patatesleri iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
12- Evde yapılmış, yuşusacık bir pizza için hamura bir miktar patates püresi ekleyebilirsiniz.
13- Fırına vermeden önce böreğin üzerine biraz yoğurt sürmek; böreğinizin daha çok kızarmasına neden olacaktır.
Paylaş
Mutfak ile Tekrar Barışmanızı Sağlayan En Pratik Bilgiler
4/
5
Oleh
Unknown