6 Ağustos 2015 Perşembe

Rulo Pastalı Parfe

                Bu gün sizler ile birlikte hazır bir kek ile mükemmel bir rula pastalı parfe yapacağız. Rulo pastalı parfemizde kekimiz hazır bir kek olduğu için oldukça hızlı ve çabuk bir şekilde rulo pastalı parfemizi sunuma hazır hale getirmiş olacağız.  Pastamızın malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!

Malzemeler;

- 3 Paket rulo pasta (bu tarif için Dankek markanın rulo pastalarını kullandım)
- 2 Paket krem şanti
- Taze meyveler (şeftali,çilek,muz,armut..vb)
- 1/2 Su bardağı kıyılmış ceviz
- 1 paket çikolata (isteğe göre)
- 200 ml soğuk süt

Hazırlanışı;

          Üzerindeki tarife göre 2 paket krem şantiyi hazırlıyoruz. İçene küp küp doğradığımız meyveleri ve cevizi ekliyoruz. Son olarak 1 paket rulo pastanın yarısından biraz azını küçük küçük doğrayarak krem şantili karışıma ekleyip dolapta 1 saat kadar dinlendirmeye bırakıyoruz. Krem şantimiz dolapta dinlenirken boton veya yuvarlak kek kalıbının için güzelce streç film ile kaplıyoruz. Streç film pastamızın rahat çıkması için bizlere yardımcı olacaktır. Bu yüden streç film kullanmanızı önemle tavsiye ederim. Kullanılacak rulo pastalar kendinden hafif nemli ise süt veya meyve suyu ile ıslatmanıza gerek yok kuru ise çok az süt veya meyve suyu ıslatmanızda fayda var. Rulo pastalarımızı 1 cm kalınlığında ince ince kesiyoruz ve kullanacağımız kalıbın tabanına yatay, kenerlarına dik gelecek şekilde diziyoruz. Üzerine hazırladığımız krem şantili karışımızı ekleyip spatula yardımı ile iyi yayıyoruz. En üste kalıbı kapatacak şekilde rulo pastaları yatay olarak diziyoruz. Son olarak streç film ile üzerine kapatarak buzluğa donmaya bırakıyoruz. 1-2 saat buzlukta kaldıktan sonra istediğiniz şekilde sunuma hazırlayabilirsiniz.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- Kalıp içine streç film koymadığınız takdirde buzlukta donmuş olan parfenizi kalıptan çıkartmanız çok zor olacak olup, çıkartırken parçalanmasına sebep olabilirsiniz.
- Daha aromatik tatlar için parfe kremasına badem likörü kullanabilirsiniz.
- Kekeleri süt yerine kahveli su ile ıslata bilirsiniz.
- Kullanacağınız rulo pasta çikolatalı, çilekli, muzlu..vb olabilir, krem şantili karışımı seçtiğiniz rulo pastaya göre çeşnilendirebilirsiniz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Rulo Pastalı Parfe
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...