6 Ağustos 2015 Perşembe

Ağlayan Pasta (Islak Kek)

 
 
 
 
                Islak kek gibi ama tam bir pasta tadında ağlayan pastamızın malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin :)
 
Malzemeler; Malzeme listemize size kolaylık olması adına dört ana başlıkta aşağıdaki şekilde topladım.
Kek için;
- 4 Adet yumurta
- 1,5 Çay bardağı şeker
- 1 Çay bardağı süt
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 1,5 Çay bardağı un

Keki ıslatmak için;
- 1,5 Su bardağı süt
- 1 Yemek kaşığı şeker
- 1 Yemek kaşığı nescafe (granül kahve)
- 1 veya 2 poşet üçü bir arada hazır kahve

Çikolatalı Sos için;
- 2 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Tatlı kaşığı un
- 1 Tatlı kaşığı nişasta
- 2 Yemek kaşığı kakao

Üzeri için; 
- 2 Paket krem şanti
- 1,5 Su bardağı süt

 Hazırlanışı: 

             Dinlenme süresini göz önünde bulundurarak öncelikle paketteki tarife göre krem şantiyi hazırlıyoruz ve dolapta dinlenmeye alıyoruz. Daha sonra keki ıslatmak için süt, şeker, nescafe ve üçü bir arada kahveleri karıştırarak iyice erimelerini sağlıyoruz. 2 poşet üçü bir arada kahve içindeki şeker oranının fazla olmasından ötürü şeker eklemeden de yapabilirsiniz. Kekimizi ıslatmak için hazırladığımız malzemelerin tamamen erimesi çok önemlidir. Kullandığımız süt soğuk olduğu için eritme süreciniz normalden biraz daha fazla olabilir.
    
            Daha sonra ağlayan pastamızın kek tabanını oluşturmak için derin bir kap içine yumurtaları kırıp, köpürene kadar çırpıyoruz. Yumurtalar köpürdükten sonra şekeri ilave edip, şeker eriyinceye kadar çırpma işlemine devam ediyoruz. Sonra süt, kakaoyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek bir spatula yardımıyla sadece karıştırın. Mikser yada çırpıyı bu aşamda bırakarsanız kek hamuru içinde oluşan kabarcıklar yok olmayacaktır.

            Hazırladığımız harcı yağlanmış kalıba döküp; ısıtılmamış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Bu tarif için evinizde varsa kelepçeli kalıp, yok ise; kare borcam kullanabilirsiniz. 30-45 dakika sürece 180 derecelik fırında pişirdiğimiz ağlayan pasta kekimizi fırından çıkartır çıkartmaz keki ıslatmak için hazırladığımız kahveli sosu tüm keke eşit miktarda döküyoruz. Bu aşamada sosu yavaş yavaş, kek sosu çektikçe eklemenizi öneririm. Daha sonra soğumasını bekliyoruz ve kekimiz soğuduktan sonra dolapta dinlenmeye bıraktığımız krem şanti ile kekimizi güzelce kaplıyoruz. Sonra krem şantili kekimizi 30 dakika kadar daha dolapta bekletiyoruz.

            Ağlayan pastamız dolapta soğurken üzerine dökeceğimiz ve ağlama efektini verecek mükemmel çikolatalı sosumuzu hazırlama aşamasına rahatlık geçebiliriz. Sos için gerekli oaln tüm malzemeleri derin bir tencerede; sütü ve şekeri ekliyoruz. Kaynama noktasına gelmeden önce un, nişasta ve kakaoyu ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar kaynatıyoruz. Hazırladığımız çikolatalı sos soğuduktan sonra dolaptaki ağlayan pastamız üzerine dökebilir veya servis esnasında pasta dilimi üzerine dökerek servis yapabilisiniz. Çikolatalı sos soğumadan pastaya dökerseniz; kremanın erimesine sebep olursunuz. Sunum için üzerine draje çikolata, fındık, fıstık veya taze meyve ile süsleyebileceğiniz gibi süslemeden de gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.

Önce elinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
-  Kekimiz için un ekleme saffasından sonra mikser yada çırpıcı kullanmamanızı öneririm. Bu aşamada spatula kullanırsanız kek hamuru içinde oluşan hava kabarcıkları kaybolmaz ve kekiniz daha çok kabarır.
-  Üçü bir arada kahve içindeki şeker oranının fazla olmasından ötürü şeker eklemeden de yapabilirsiniz.
- Kekimizi ıslatmak için hazırladığımız malzemelerin tamamen erimesi çok önemlidir. Kullandığımız süt soğuk olduğu için eritme süreciniz normalden biraz daha fazla olabilir.
- Hazırladığımız çikolatalı sos soğuduktan sonra dolaptaki ağlayan pastamız üzerine dökebilir veya servis esnasında pasta dilimi üzerine dökerek servis yapabilisiniz. Çikolatalı sos soğumadan pastaya dökerseniz; kremanın erimesine sebep olursunuz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Ağlayan Pasta (Islak Kek)
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...