5 Ağustos 2015 Çarşamba

Kedi Dili Bisküvili Pasta

Bu nefes ve şık görünen kedi dili bisküvili pasta tarifini evinizde kolaylıkla hazırlayabilir, birini mutlu etme keyfine erişebilirsiniz. Bir kaç aşamada pastane pastasından daha leziz kedi dili bisküvi ile hazırlayacağımız pastamızın malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!
 
 
cilekli pasta

Malzemeler;

- 1 Paket kedi dili bisküvi (sauyer bisküvi)
- 1 kg. süt
- 1 bardak süt (bisküvileri ıslatmak için)
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Su bardağı şeker
- 2 Yemek kaşığı un
- 2 Yemek kaşığı nişasta
- 50 gr. tereyağı
- Vanilya (paket veya çubuk olanlardan)
- İstediğiniz meyveler (mayhoş olan çilek, vişne, ahududu, kiraz gibi meyveler veya muz, aroma katmak için ise kuruyemişler fındık, fıstık, badem veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Ben bu tarifte hindistan cevizi, muz ve çilek kullandım)

Hazırlanışı;

Biraz soğuma süresine ihtiyacımız olduğu için öncelikle dolgu kremasını hazırlamanızı öneririm. Krema için kullanacağımız sütten bir çay bardağı kadar ayırıp nişasta ve unu bu süt içinde homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Derin bir tencereye kalan sütü ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Kaynama noktasına gelmeden yumurtanın sarısını yavasça ekliyoruz. Buradaki en önemli nokta yumurtanın pişmemesidir. Bu nedenle yavaş yavaş eklemek dolgu kreması kıvamı ve tadı için çok önemlidir. Bu uygulamayı ısınmış sütten bir kaşık yardımıyla az miktarda alarak yumurtayı başka bir yerde sos ile karıştırıp daha sonra tenceredeki diğer sos ile birleştirerek de yapabilirsiniz. Daha sonra dolgu kremamız içine homojen kıvama gelen un ve nişastayı yavaş yavaş ekliyoruz. Hazırladığımız bu dolgu kreması içine vanilya ekleyerek daha da lezzetli hale getiriyoruz. Son olarak parlak bir görünüm kazanmak ve kremanın daha katı olması için içine tereyağını ekleyip, dolgu kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Hazırladığımız bu dolgu kreması oldukça temel bir pasta kremesı olup; tüm pasta ve kekleriniz için kullanabilirsiniz. Daha önce tarifiniz sizler ile paylaştığıme Kolay Tatlı için de benzer bir dolgu kreması hazırlamıştık. Kolay Tatlıya buradan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
 
Eğer hazırlayacağımız Kedi Dili Bisküvili Pastamızın gerçek bir pasta görünümünde olmasını istiyorsanız kelepçeli kalıp kullanmanızı önemle tavsiye ediyorum. Kelepçeli kalıbımıza kedi dili bisküvileri ıslatarak tabana yatay, kalıp kenarlarına dik gelecek şekilde diziyoruz. Bisküvilerin dağılmaması için süt içinde fazla tutmamanızı öneririm. Geniş bir kelepçeli kalıp kullanacaksanız; kalıp dışına dik olarak yerleştireceğiniz bisküvileri kırarak, dar bir kalıp kullanacaksanız bisküvileri kırmadan kullanabilirsiniz. Bu şekilde dengeli bir pasta yapmış olursunuz. Daha sonra tabandaki bisküviler üzerine belli bir bölüme kadar dolgu kreması, üzerine kullanacağınız meyveleri ve bisküvileri ekliyoruz. Kalıp içi dolana kadar bu sıralamayla devam ediyoruz. Sunum için taze meyve ve nane yapraklarından yararlanabilirsiniz. Dinlenmesi için yaklaşık 1-2 saat dolapta bekletiyoruz. Servis yapmadan önce dağılmaması için etrafını bir kurdele ile sararak kedi dili bisküvili pastayı sahneye çıkartabilirsiniz.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- Dolgu kremasının içine ekleyeceğimiz un ve nişastayı tencereye eklemeden önce tarif edildiği şekilde homojen kıvama getirmek önemli bir püf noktadır. Bu uygulamayı yapmadığınız takdirde sıcak ile bileşen katı malzemeler topak haline gelebilir.
- Dolgu kreması içine ekleyeceğimiz yumurtanın pişmemesi kıvam ve lezzet açısından çok önemlidir. Bu nedenle tarif edildiği şekilde dolgu kremasına eklemenizi önemle tavsiye ederim.
- Hazırlanan bu krema temel krema olup; pasta ve keklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
- Bisküvilerin dağılmaması için süt içinde fazla tutmamanızı öneririm. Süt ile ıslatmadan koyacağınız bisküviler dolgu kreması içindeki sütü çekerek ekmeksi bir kıvam alacaktır. Bu nedenle dolgu kreması içiren tüm pasta ve keklerinizde süt veya meyve suyu ile hafif nemlendirmenizi öneririm.
- Geniş bir kelepçeli kalıp kullanacaksanız; kalıp dışına dik olarak yerleştireceğiniz bisküvileri kırarak, dar bir kalıp kullanacaksanız bisküvileri kırmadan kullanabilirsiniz. Geniş kalıba uzun bisküviler kullanırsanız pastanız malzemeleri ekledikçe büyüyecektir. Hem geniş hem de yüksek bir pastayı oldukça fazla malzeme ile doldurmak zorunda kalırsınız.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Kedi Dili Bisküvili Pasta
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...