14 Eylül 2015 Pazartesi

Patates Salatası

        Yine lezetli ve basit bir tarif olan patates salatası malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!


Malzemeler;

- 4/5 Adet orta boy patates
- 10 Adet küçük boy kornişon tursu
- 10 Adet çekirdeksiz yeşik zeytin
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet taze soğan
- 10/15 tane capari turşusu
- 1 Kutu mısır (konserve olarak satılan hazır mısırlardan)
- Taze nane, sumak isteğe bağlı)
- 1 Adet limon
- 1/2 Yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 Yemek kaşığı
- Tuz & Karabiber

Hazırlanışı;

          Ben patates salatası yaparken patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra istediğim büyüklükte doğrayarak kaynar suda haşlama işlemini gerçekleştiriyorum. Bu şekilde yaptığımda patatesleri sıcakken kabuklarını soymak zorunda kalmıyorum. Ayrıca küçük parçalar halinde tencerede olacağı için pişme süresi kısalıyor. Bu yöntemi kullanmamdaki en önemli nedenim; çiğ doğradım patatesleri istediğim şekli rahatça verebilmem oluyor :)

         Siz, arzu ettiğiniz şekilde patatesleri haşlamakta özgürsünüz :) Patatesler haşlandıktan ve doğrandıktan sonra henüz sıcakken limon, zeytin yağı ve tuzu ekleyip patatesleri soğuyarak karımı iyice çekmesini sağlıyoruz. Daha sonra kornişon turşu ve zeytinler küçük küçük doğrayarak ilave ettiğimiz patates salatamıza son olarak mısır, sumak, nar ekşisi ve damak zevkinize göre ilave tuz, karabiber ve zeytin yağı ekliyoruz. Taze oldukları için ince ince kıydığımız dereotu ve taze soğanı patates salatanızı servis yapmadan hemen önce eklerseniz diri ve yeşil kalacaklardır.

Önce ellerinize sağlık sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- Patatesler haşlandıktan ve doğrandıktan sonra henüz sıcakken limon, zeytin yağı ve tuzu ekleyip patatesleri soğuyarak karımı iyice çekmesini sağlıyoruz.
- Taze oldukları için ince ince kıydığımız dereotu ve taze soğanı patates salatanızı servis yapmadan hemen önce eklerseniz diri ve yeşil kalacaklardır.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Patates Salatası
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...