Malzemeler;
- 3 Adet orta boy domates
- 5/6 Diş sarımsak
- 5/6 dal fesleğen
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 750 ml. tavuk suyu (375 ml normal su 375 ml tavuk suyu yapabilirsiniz)
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Yemek kaşığı un
- 1 Adet kesme şeker
Hazırlanışı;
Çorbamızın enfes bir tat alması için domateslerimize fırınlama işlemi uygulayarak hazırlık aşamasına başlıyoruz. Öncelikle domatesleri kabuklarını soymadan ordan ikiye bölüyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Daha sonra içlerine kabuğu soyulmuş sarımsakları saplayarak, üzerine tuz, karabiber ve zeytin yağı gezdiriyoruz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarttığımız domatesleri henüz sıcakken kabuklarını soyup, üzerine sapladığımız sarımsakları çıkartıyoruz. Derin bir tencerede tereyağını eritip unun kokusu çıkana kavuruyoruz. Bu işlem çorbanızın kıvamlı olmasına neden olacaktır. Unun kokusu çıktıktan sonra (hafif pembeleştikten sonra) üzerine domatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates suyunu salmaya başladıktan sonra bir adet kesme şeker ekleyerek domateslerin suyunu iyice salmasını bekliyoruz. Son olarak suyunu ekleyip el blenderinden geçiriyoruz. Bu aşamada fesleğenleri ince ince kıyıp içine veya üzerine ekleyebileceğiniz gibi, el blenderinden geçirmeden önce domates çorbamızın içine de ekleyerebilirsiniz. Arzu ederseniz tuz, karabiber takviyesi yapabilirsiniz.
Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)
Önemli Noktalar;
- Fırından çıkarttığımız domatesleri henüz sıcakken kabuklarını soyup, üzerine sapladığımız sarımsakları çıkartıyoruz.
- Derin bir tencerede tereyağını eritip unun kokusu çıkana kavuruyoruz. Bu işlem çorbanızın kıvamlı olmasına neden olacaktır.
Paylaş
Domates Çorbası
4/
5
Oleh
Unknown