15 Temmuz 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa

Her birimizi gözünü korkutan Türk Mutfağı lezzetlerinden olana zeytinyağlı pırasa belki de sandığımız kadar zor değildir. Aşağıda sizler ile paylaştığım Zeytinyağlı Pırasa tarifinin mutfağınızdaki pratik lezzetlerden biri olacağına eminim :)



Malzemeler;

- 1/2 kg. pırasa
- 1 Adet havuç
- Pirinç (50gr./75gr. arasında eklemeyi tercih ediyorum. Zevkinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz)
- 1 Adet limon
- 1 Adet kesme şeker
- 1 Tatlı kaşığı unu
- Zeytinyağı
- Maydanoz

Hazırlanışı;

Uzun uzun kestiğimiz pırasaları ve havuçları bir tencere zeytinyağı ile soteliyoruz. Belli bir süre sonra suyunu salmaya başlayacaktır. Kendi suyu sotelenen pırasa ve havuçlar suyunu çekene kadar sotelemeye devam ediyoruz. Limonun suyunu sıkıyoruz ve limon suyuna unu ekliyoruz. Homojen bir karışım (unların topak olarak kalmaması lazım) elde edene kadar çırpıyoruz. Suyunu çeken pırasa ve havuçların üzerine hazırladığımız limon sosu döküyoruz ve 2-3 dakika pırasaların limon sosun birazını çekmesini bekliyoruz. Daha sonra kaynar suda beklettiğimiz pirinçleri ekliyoruz. Tuz ve şekerini ilave ettikten sonra sıcak suyunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Havuçlar ve pirinçler piştikten sonra ocaktan alıp, soğutmaya bırakabilir, maydanoz ile keyifle servis edebilirsiniz.

Bu arada zeytinyağlı pırasamız sanki hazır :)

Afiyet olsun!

Önemli Noktalar;

- Limonlu sosumuza un eklediğimiz için yemeğinize eklediğiniz su miktarını belirli aralıklar kontrol etmenizi tavsiye ederim. Un ısı ile birleştikçe hamursu bi kıvam alacaktır.
- Hangi yemeği yaparsanız yapın, hep sıcak kullanmanızı ve su oranını suyunu çektikçe arttırmanızı tavsiye ederim. Böylelikler su içinde yüzen yemekler yapmamış olursunuz.
- Hazırladığınız tüm zeytinyağlı yemeklere şeker eklemekten çekinmeyiniz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Zeytinyağlı Pırasa
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...