16 Eylül 2015 Çarşamba

Soğan Çorbası

Türk mutfağında pek alışık olmadığımız şarap ile yapılan ve Fransız mutfağından gelen soğan çorbası; klasikler arasına girmiş bir çorbadır. İçine eklenen et suyu ve şarap nedeniyle oldukça doyurucu ve davetlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiz Fransız Usulü Soğan Çorbası malzemeleri ve hazırlığı için hepinize kolay gelsin!


Malzemeler;

- 2 Çorba kaşığı tereyağı
- 1 kg soğan (kişi sayısına göre azaltabilirsiniz)
- 4 Diş sarımsak
- 1 Çay bardağı kırmızı şarap
- 2 Adet defne yaprağı
- 5 Bardak et suyu
- Kızarmış ekmek (çorba kasesinize yetecek kadar)
- 100 gr rendelenmiş kaşar
- Tuz,karabiber
- Frenk soğanı

Hazırlanışı;

         Derin bir tencerede piyazlık doğradığımız soğanları tereyağı ile karamelize olana kadar (yaklaşık 10/15 dakika) soteliyoruz. Defne yaprağı, şarap, tuz, karabiber ve ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyerek; şarabın alkolü uçana kadar (yaklaşık 1/2 dakika) sotelemeye devam ediyoruz. Daha sonra et suyunu ekleyerek 15 dakika kadar çorbamızı kaynatmaya devam ediyoruz.

        Çorbamızın kaynama işlemi bittikten sonra ısıya dayanıklı, küçük fırın kaplarının (güveç, porselen, ısıya dayanıklı cam kase..vb) içine eşit miktarda pay ediyoruz. Daha sonra çorbamızın üzerinin tamamını, boşluk kalmayacak şekilde kapatıyoruz. Son olarak kaşar peynirini ekleyerek 1/2 dakika fırınlıyoruz. Fırından çıkarttığınızda üzerine frenk soğanı serperek aynı kase içinde servis yapabilirsiniz.

Önce elinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- Şarabın alkolü uçana kadar (yaklaşık 1/2 dakika) sotelemeye devam ediyoruz.
- Çorbalarımızı fırına koymadan önce üzerinin tamamını, boşluk kalmayacak şekilde kapatıyoruz. Aksi halde eklediğimiz kaşarlar çorbaya karışır.
- Fırından çıkarttığınız aynı kap ile servis yapınız.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Soğan Çorbası
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...