16 Eylül 2015 Çarşamba

Kabak Çorbası

Sebzelerden zarar gelmediği hepimizin bildiği aşikar, kabak çorbası malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!


Malzemeler;

- 1 kg. kabak
- 1 Adet soğan
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Yemek kaşığı un
- ½ Su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 5/6 sap dereotu
- 5 su bardağı su
- Tuz & Karabiber

Hazırlanışı;

Öncelikle yıkadığımız kabakları soyup, çekirdek kısımlarını çıkartıyoruz. Etli dış kısımlarını ufak ufak doğruyoruz. Derin bir tencerede tereyağı ile ince ince kıydığınız soğanları pembeleşene kadar soteliyoruz. Daha sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz ve kabakları ekliyoruz.
 
Çorbamızın suyunu unu topaklandırmadan yavaş yavaş ekliyoruz ve kabaklar yumuşayana kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırıyoruz. Kaynayan çorbamızdan bir kepçe yardımıyla bu karışıma yavaş yavaş ekliyoruz. Karışım ısındığında kaynayan çorbaya ekliyoruz ve kısık ateşte 5/6 dakika kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
 
Dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- Kabakları soyup, çekirdek kısımlarını çıkartıyoruz.
- Çorbamızın suyunu unu topaklandırmadan yavaş yavaş ekliyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırıyoruz. Kaynayan çorbamızdan bir kepçe yardımıyla bu karışıma yavaş yavaş ekliyoruz. Direk çorba ile temas sağladığı anda yumurta çorba içinde pişerek tat ve görüntüsü bozulacaktır.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Kabak Çorbası
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...