Malzemeler;
- 1 Çay bardağı süt
- 2 Çay bardağı un
- 2 Çay bardağı şeker
- 1 Yumurta
- Tuz
- File badem, fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
Hazırlanışı;
Öncelikle
çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Başka bir kapta çırptığımız yumurtayı
çikolata içine yavaş yavaş ekliyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Daha önce
hazırladığımız Browni Kurabiye ve Unsuz Çikolatalı Kekte yaptığımız gibi sıcak
bir malzeme ile yumurtayı karıştırırken yavaş yavaş ekleme işlemini yaparak
karıştırıyoruz ki, yumurta sıcak malzeme ile birleşip pişmesin. Browni Kurabiye
ve Unsuz Çikolatalı Kek tarifine buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Yumurtayı
benmari usulü erittiğimiz çikolata ile karıştırdıktan sonra süt, un, şeker ve
bir tutam tuz ekleyerek yağsız kek harcımızı oluşturmuş oluyoruz. Zevkinize
göre içine fındık, ceviz, badem, damla çikolata veya kuru meyve
ekleyebilirsiniz.
Yağsız
kekimizi fırına koyamadan önce kelepçeli kalıbımızın kenarlarını ve dibini
aliminyum folio ile kaplıyoruz. Bu işlem sayesinde yağsız kekimizin kenarları
yanmayacaktır. Son olarak 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika
üzeri sertleşene kadar pişiriyoruz. İçinde yağ olmadığı için 15 dakikayı geçen
pişirme süresi kekinizin kuru olmasına neden olacaktır. Arzu ettiğiniz şekilde
süsleyip sunabilirsiniz.
Önce ellerinize sağlık, sonra
afiyet olsun!
Önemli Noktalar;
- Yumurtayı çikolata içine yavaş yavaş
ekliyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Sıcak bir malzeme ile yumurtayı
karıştırırken yavaş yavaş ekleme işlemini yaparak karıştırıyoruz ki, yumurta
sıcak malzeme ile birleşip pişmesin.
- Yağsız kekimizi fırına koyamadan önce
kelepçeli kalıbımızın kenarlarını ve dibini aliminyum folio ile kaplıyoruz. Bu
işlem sayesinde yağsız kekimizin kenarları yanmayacaktır.
- İçinde yağ olmadığı için 15 dakikayı geçen
pişirme süresi kekinizin kuru olmasına neden olacaktır.
Paylaş
Yağsız Kek
4/
5
Oleh
Unknown