24 Ağustos 2015 Pazartesi

Yağsız Kek

              Muhtemelen yediğiniz en masum kekler arasına arasına girecek; yağsız kek malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!


Malzemeler;
 
- 50 gr bitter veya sütlü çikolata
- 1 Çay bardağı süt
- 2 Çay bardağı un
- 2 Çay bardağı şeker
- 1 Yumurta
- Tuz
- File badem, fındık veya ceviz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı;

                Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Başka bir kapta çırptığımız yumurtayı çikolata içine yavaş yavaş ekliyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Daha önce hazırladığımız Browni Kurabiye ve Unsuz Çikolatalı Kekte yaptığımız gibi sıcak bir malzeme ile yumurtayı karıştırırken yavaş yavaş ekleme işlemini yaparak karıştırıyoruz ki, yumurta sıcak malzeme ile birleşip pişmesin. Browni Kurabiye ve Unsuz Çikolatalı Kek tarifine buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
                Yumurtayı benmari usulü erittiğimiz çikolata ile karıştırdıktan sonra süt, un, şeker ve bir tutam tuz ekleyerek yağsız kek harcımızı oluşturmuş oluyoruz. Zevkinize göre içine fındık, ceviz, badem, damla çikolata veya kuru meyve ekleyebilirsiniz.
                Yağsız kekimizi fırına koyamadan önce kelepçeli kalıbımızın kenarlarını ve dibini aliminyum folio ile kaplıyoruz. Bu işlem sayesinde yağsız kekimizin kenarları yanmayacaktır. Son olarak 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika üzeri sertleşene kadar pişiriyoruz. İçinde yağ olmadığı için 15 dakikayı geçen pişirme süresi kekinizin kuru olmasına neden olacaktır. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyip sunabilirsiniz.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun!

Önemli Noktalar;
-  Yumurtayı çikolata içine yavaş yavaş ekliyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Sıcak bir malzeme ile yumurtayı karıştırırken yavaş yavaş ekleme işlemini yaparak karıştırıyoruz ki, yumurta sıcak malzeme ile birleşip pişmesin.
- Yağsız kekimizi fırına koyamadan önce kelepçeli kalıbımızın kenarlarını ve dibini aliminyum folio ile kaplıyoruz. Bu işlem sayesinde yağsız kekimizin kenarları yanmayacaktır.
- İçinde yağ olmadığı için 15 dakikayı geçen pişirme süresi kekinizin kuru olmasına neden olacaktır.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Yağsız Kek
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...