18 Ağustos 2015 Salı

Kakaolu Sarma

               Yaz, kış demeden rahatlıkla yapabileceğiniz, oldukça hafif, pratik ve lezzetli kakaolu sarma malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin :)


Malzemeler;

- 2 Paket kakaolu bisküvi
- 150 gr. margarin
- 3 Çay bardağı un
- 3 Çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 lt süt
- 100 gr kadar pudra şekeri
- 2 Çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık, badem ..vb

Hazırlanışı;

          Bu tarifimizin muhallebisi daha önce hazırladığımız dolgu kremalarından biraz daha farklı olacak. Kakaolu sarma için muhallebiyi hazırlamak için öncelikle margarini derin bir tencerede eritiyoruz. Eriyen margarinin üzerine unu ekliyoruz ve kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Bu aşamada unun yanmamasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Unu fazla kavurursanız muhallebinizin rengi de koyulaşacaktır. Daha sonra toz şeker, vanilyayı ekliyoruz. Hemen ardından yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Sütü topaklanma olmaması için yavaş yavaş ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Muhallebimiz kaynamaya başlayınca soğumak üzere ocaktan alıyoruz.

          Kakaolu sarma için geniş bir tepsiye ihtiyacanız olacak. Tepsiye muhallebiyi dökmeden önce yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine pudra şekerini serpiştiriyoruz ve muhallebiyi üzerine döküp ince bir katman halinde yayıyoruz. Daha sonra cevizleri muhallebi üzerine serpip dolapta soğutmaya bırakıyoruz. Muhallebi tepside soğuduktan sonra kalın şeritler halinde kesip sarma haline getiriyoruz. Rondoda un haline getirdiğiniz kakaolu bisküvilere bulayıp servis edin. Sunum esnasında taze meyvelerden yararlanmayı her zaman ki gibi ihmal etmeyin.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun!

Önemli Noktalar;
- Unu fazla kavurursanız muhallebinizin rengi de koyulaşacaktır.
- Sütü topaklanma olmaması için yavaş yavaş ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.
- Tepsiye muhallebiyi dökmeden önce yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine pudra şekerini serpiştiriyoruz ve muhallebiyi üzerine döküp ince bir katman halinde yayıyoruz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Kakaolu Sarma
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...