10 Ağustos 2015 Pazartesi

Truff Topları

                Daha çok pastahanelerde karşımıza çıkan ve keyifle yemekten kendimizi alamadığımız; turuff toplar, evimizde hazırlayabileceğimiz kadar bize yakın aslında. Bir kaç küçük dokunuş ile lezziz truff toplarımızın malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!


Malzemeler;

- 130 gr. bitter veya sütlü çikolata
- 200 ml krema
- 3 Su bardağı hazır kek (yakşalık 250 gr kadar, tercihen çikolatalı olanlardan)
- Kakao, hindistan cevizi, eritilmiş çikolata, toz badem, toz fıstık..vb

Hazırlanışı;

             Öncelikle bir tencerede kremamızı kaynama derecesine gelene kadar ısıtıyoruz. Isınan krema içine çikolatamızı ekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Çikolatalar iyice eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırlanan çikolatalı kremamız soğurken rondodan keklerimizi iyice ufalana kadar geçiriyoruz. Rondonuz yok ise; eliniz ile de çok küçük parçalara ayırarak yapabilirsiniz. Daha sonra hazırladığımız çikolatalı krema ve ufalanan keklerimizi birleştirip; hamur kıvamına getiyoruz. İyice karıştıklarından emin olduktan sonra dolapta 30-45 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Hazırladığımız karışım dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, tüm harcı küçük toplar haline getiriyoruz. Daha sonra arzu ettiğiniz şeķilde süsleyerek sunuma hazır hale getiriyoruz. Bu çikolatalı toplara toz halindeki süslemeleri, özellikle de kakaoyu çok yakıştırıyorum. Dilerseniz benmari usülü erittiğiniz çikolata ile de truff toplarıni sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

Önce elinize sağlık, sonra afiyet olsun!

Önemli Notlar;
- Dilerseniz bu truff toplarından mukemmel buketler yapabilir, sevdiklerinizin özel günlerinde süpriz yapabilirsiniz.
- Arzu ederseniz harç içine ceviz, fıstık, badem veya likör ekleyebilirsiniz.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Truff Topları
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...