25 Ağustos 2015 Salı

Tahinli Sarma

                  Çay ve atıştırmalık saatlerinizde keyifle sunabileceğiniz, lezzetli ve değişik bir tarif olan tahinli sarma malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!


Malzemeler;

- 3 Yaprak baklavalık yufka
- 50 gr. eritilmiş tereyağı
- 5 Yemek kaşığı tahin
- 4 Yemek kaşığı toz şeker
- 150 gr toz ceviz


Hazırlanışı;

            Öncelikle tahinli sarmamızı pişirmek için fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz ve lezzetli tahinli sarmamızı yapmaya başlıyoruz. Tahinli sarmamamız için iki farklı yapım aşaması bulunmaktadır.

Birinci yönetem ki ben bu yöntemi tercih ediyorum; Bir yaprak baklavalık yufkayı tezgaha serip üzerine bir fırça yardımıyla tereyağı, ince bir tabaka tahin, toz ceviz ve toz şeker serpiyoruz. Sonra tekrar bir yaprak yufka serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Son kat yufka için de aynı işlemi yapıp rulo halinde sarıyoruz.

İkinci yöntem; Bir yaprak yufka üzerine fırça ile tereyağı sürüyoruz. Üzerine diğer yaprak yufkayı ekleyip tekrar tereyağı sürüyoruz. Son yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, tahin, toz şeker ve ceviz ekleyip rulo haline getiriyoruz.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarttığınız ruloları yatay bir şekilde kesip soğumaya bırakıyoruz. Arzu ederseniz ceviz, toz şeker veya pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Paylaş

Benzer Yayınlar

Tahinli Sarma
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...