15 Eylül 2015 Salı

Yayla Çorbası

         İçimize ısıtan ve geleneksel tatlarımızdan bir olan yayla çorbası malzemeleri ve hazırlanışı için hepinize kolay gelsin!
Malzemler;

- 1 Su bardağı arpa şehriye
- 2 Çorba Kaşığı un
- 1 Kase süzme yoğurt
- 5 Su bardağı su
- 2 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı nane
- 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz & Karabiber

Hazırlanışı;

      İlk olarak arpa şehriyeleri su dolu tenceremizde pişiriyoruz. Daha sonra süzme yoğurt ve unu bir kasade karıştırıyoruz. Kaynayan arpa şehriyeli çorba suyuna yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz. Karışım içinde un olduğu için çorbanızın içine yoğurtlu unlu karışımı yavaş yavaş ekliyoruz ki suyun sıcaklığı ile un pişerek hamur haline gelmesin. Çorba ve karışımın tamamını birbirine ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar ocakta pişirmeye devam ediyoruz.

      Son olarak ayrı bir tavada tereyağı, nane ve biberi hafif kavurup çorbamızın üzerine ekliyoruz.

      Önce ellinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;
- Kaynayan arpa şehriyeli çorba suyuna yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz. Karışım içinde un olduğu için çorbanızın içine yoğurtlu unlu karışımı yavaş yavaş ekliyoruz ki suyun sıcaklığı ile un pişerek hamur haline gelmesin.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Yayla Çorbası
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...