28 Temmuz 2015 Salı

Cheesecake

                     Yaz, kış demeden afiyet ve sevilerek yenen İtalyan mucizesi cheesecake yapımı hepinizi mutfağınıza davet ediyorum. Sizler ile paylaşacağım tariften sonra bu lezzettin yapımının sandığınız kadar zor olmadığını göreceksiniz. Hadi bakalım kolay gelsin :)



Malzemeler;

Malzeme listemize size kolaylık olması adına üç ana başlıkta aşağıdaki şekilde topladım.

Tabanı için;
- 2 paket burçak biskuvi
- 50 gr tereyağı
- Fındık, badem veya ceviz vb. (isteğe bağlı, eklendiğinde daha lezzetli oluyor)

Dolgu Kreması için;
- 600 gr labne peyniri
- 200ml krema (yemeklik krema)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre azaltabilirsiniz)
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Vanilya

Vişne Sos için;
- 250 gr vişne
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta

Hazırlanışı;
   
             Bu tarif için kelepçeli kalıp kullanmanızı önemle tavsiye ediyorum. Öncelikle kelepçelı kabılımızın alt tabanına yağlı kağı, kenarlarına da aliminyum folyo sarıyoruz ki piştikten sonra cheesecakemiz renk değişikliğine uğramasın. Daha sonra bisküvileri ve arzu ettiğiniz kuruyemişleri rondodan geçiriyoruz. Toz haline gelen bisküviler ile oda sıcaklığında beklettip yumuşattığınız tereyağı ile güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıbın tabanına güzelce yayıyoruz ve dolaba dinlenmeye alıyoruz. Daha sonra dolgu kremasını hazırlamak için derin bir kapta önce labne sonra üzerine kremayı ekleyerek 1 dakika kadar mikserde çırpıyoruz ve yumurtaları teker teker ekliyoruz. Daha sonra un, nişasta ve vanilyayı ekleyerek kaşık yardımıyla
karıştırıyoruz ve dolaptan çıkarttığımız bisküvili taban üzerine yayıyoruz. Daha sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırına hazırladığımız cheesecakemizi koyuyuoruz. Bu aşamada fırına su dolu bir kase eklemenizi öneririm ki cheesecake pişerken çatlamasın. Yaklaşık 30-45 dakika pişiriyoruz. Bu aşamada pişme süresini gözlemleyerek ayarlamanız gereklidir, pişmiş olan cheesecakemizin 4 cm kadar ortasının sallanır durumda olmalıdır. Bu ayar bize tam kıvamında bir pişirme sağlamış olacaktır. İstenilen kıvama gelen cheesecake fırından çıkartmadan, fırın kapağını hafif açarak soğumaya alıyoruz ki üzerinde çatlama olmasın. Cheesecake için son dokunuş mükemmel bir vişneli sos için yapmamız gerekenler çok basit. Çekirdeklerini çıkarttığımız vişneleri rondodan geçirip iyice parçalanmasını sağladıktan sonra toz şeker ve nişasta ile ocakta koyulaşana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Kıvamı koyu gelirse vişne suyu ve normal su ile biraz açabilirsiniz. Sos soğudukran sonra fırından çıkarttığımız cheesecake üzerine dökerek dolapta 4-5 saat dinlenmeye bırakın ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Önce ellerinize sağlık, sonra afiyet olsun :)

Önemli Noktalar;

- Kelepçeli kalıp altına yağlı kağıt, yanlarını ise aliminyum folya ile sarmayı unutmamanızı tavsiye ederim. Bu işlemi yapmadığınız takdirde cheesecakenizin kenarları renk değiştirecektir.
- Cheesecake fırına girdikten sonra istenilen kıvama gelene kadar fırının ısı kaybetmemesi çok önemli, bu nedenle fırın kapağını açmadan pişirmenizi tavsiye ederim.
- Fırın kapağı açılmayacağı için cheesecake çatlamasını önlemek amacıyla koyduğumuz su dolu kase sayısını arttırabilir veya daha biyik bir kase kullanabilirsiniz.
- Servis etmek için dondurma ve fındık,badem..vb kuruyemişlerden faydalanabilirsiniz.
- Sos için vişneleri rondodan geçirmeden de haızrlayabilirsiniz.
- Cheesecake soğutma işleminde; kekin çatlamaması için mutlaka fırın içinde kendi ısısını kaybedene kadar bekletmenizi öneririm.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Cheesecake
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...