30 Haziran 2015 Salı

Sağlıklı Sebze Çorbası

Malzemeler;

- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Elinizde olan sebzeler (domates, patates, brokoli, karnıbahar, patlıcan, pırasa, enginar, kabak...)
- 1 adet soğan
- 1 lt. sıcak su
- Tuz & Karabiber
- Dereotu (isteğe bağlı)

Yapılışı;

      Elimizde bulunan ve zamansızlıktan pişiremediğimiz sebzeleri kullanarak sağlıklı ve enfes bir çorba yapmak için ilk adım; derin bir tencereye zeytin yağını ekliyoruz. Elimizde bulunan bütün sebzeleri ve soğanı içine atarak sularını salana kadar soteliyoruz. Sebzeleri ve soğanı belli büyüklükte doğrayıp içine atarsanız pişme süresini rahatlıkla azaltırsınız. Kullanacağınız sebzeler isteğinize göre değişebilir, elinizde tüketemediğiniz sebzeler varsa çorba malzemelerinize eklemekten çekinmeyin. Çorbanızın rengi içine koyduğunuz sebzelerin rengine göre değişiklik gösterir, farklı bir renk çıkarsa endişelenmeyin. Sularını salan ve hafif pişmiş durumda olan sebzelerimizin üzerine kaynar suyumuzu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Tüm sebzeler pişmiş duruma geldiğinde blander ile tüm malzemeleri eziyoruz ve koyuluk kıvamına göre üzerine kaynar su eklemeye devam ediyoruz. Dilerseniz limon, dereotu veya maydanoz ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Önemli Notlar;

1- Çorbamızın içine koyduğumuz sebzelere yarım olarak koymanızı tavsiye ederim. Ne kadar çok sayıda sebze eklerseniz çorbanızın o kadar çok olacağını unutmamanız gerekir.
2- Çorbanızın içine 1 adet kesme şeker ekleyebilirsiniz.
3- Koyulaşan ve renginden hoşlanmadığınız çorbanızı kreme yardımı ile değiştirebilirsiniz.
4- Göze daha hoş görünmesi için içine bazı sebzeleri taneli olarak ekleyebilirsiniz (bezelye,mısır, havuç..vb)
5- Tencere içinde gözünüze fazla gelen sebzelerinizi suyu eklemeden önce tencereden alıp soğutun. Hafif pişmiş olan sebzelere buz dolabı poşeti ile buzluğunuzda saklayıp, ihtiyaç halinde tekrar kullanabilirsiniz.
6- Sebzelerin öz suları ve kendileri içinde olduğu için çocuklarınıza servis etmekten çekinmeyin. İçinde ne olduğunu sorarsa sevdiği sebzelerin isimlerin söylemenizde fayda var :)

Paylaş

Benzer Yayınlar

Sağlıklı Sebze Çorbası
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Senden,benden, bizden hikayer ile pratik lezzetlerin adresi SosyalCheff...